-t

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τα Απειροελάχιστα Μεγέθη ( Ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά το καλοκαίρι )

Το βιβλίο, η καλύτερη συντροφιά για το καλοκαίρι



Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο των διακοπών και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα αρχίσουν τις βουτιές στην παραλία, τα βραδινά ξενύχτια. 
Yπάρχει όμως και μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που το καλοκαίρι περιμένει εκτός από όλα αυτά και κάτι άλλο… 
Ανυπομονούν για τη στιγμή που θα βουτήξουν για μια ακόμα φορά στον αγαπημένο τους φανταστικό κόσμο και θα ξενυχτάνε γυρίζοντας σελίδες τη μία πίσω από την άλλη. Ναι, αν είσαι κι εσύ ένας μικρός βιβλιοφάγος ξέρεις πως το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να σου κρατήσει συντροφιά από ένα βιβλίο ! 


Γιατί μπορεί σε αυτή τη ζωή να είναι όλα περαστικά, μπορεί ο κόσμος εκεί έξω να χαλάει, αλλά η αγάπη για το βιβλίο είναι μια σταθερή αξία που δε θα σε εγκαταλείψει ποτέ.
 Το βιβλίο αποτελεί τον καλύτερο φίλο του καλοκαιριού, αφού μαζί του θα περάσετε και φέτος αρκετές ώρες χαλάρωσης και όπως πολύ σοφά έχει πει πριν από εμάς η Jeannette Walls στην αυτοβιογραφία της “Ένα όφελος του καλοκαιριού είναι ότι κάθε μέρα έχουμε περισσότερο φως για να διαβάσουμε“! 
Αν δεν έχετε κάνει ακόμα την επιλογή και είστε λάτρεις των μαθηματικών σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα το νέο βιβλίο του κ. Γιώργου Μπαντέ 
"τα απειροελάχιστα μεγέθη" .

«Από αμνημονεύτους χρόνους, το άπειρο συγκινούσε τη ψυχή του ανθρώπου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς μια ιδέα  που να έχει ερεθίσει τόσο γόνιμα τη νόηση όσο η ιδέα του απείρου.  Αλλά και καμία άλλη έννοια δεν χρήζει οριστικής διασάφησης περισσότερο από αυτήν» (D.Hilbert, «περί του απείρου»).
Η παραπάνω τοποθέτηση του D.Hilbert, είναι πολύ κοντά στα συναισθήματα που μας προκαλεί η έννοια του απείρου.  
Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να αναδείξει τα παραπάνω ερωτήματα, να γίνει συνταξιδιώτης στο χρόνο και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια κατανόησης της πολυδιάστατης φύσης του απείρου και  των απειροστών.  
Σε όλο αυτό το ταξίδι φαίνεται η εμμονή του συγγραφέα να ακολουθήσει προσεκτικά τη βέλτιστη διαδρομή, μ’ άλλα λόγια τη βέλτιστη διδακτική σειρά με απλό, κατανοητό, και εποπτικό τρόπο. 

Επιπρόσθετα ο κ.Μπαντές έχει φροντίσει να εφοδιάσει το δημιούργημα του με ελκυστικό και ιδιαίτερα εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Σε αυτό  συμβάλει η μεγάλη διδακτική εμπειρία του καθώς τον βοηθάει να προσεγγίζει τις πιο δύσκολες έννοιες, με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον αναγνώστη. Επιπλέον, το ύφος του βιβλίου είναι φιλικό και ελκυστικό, καθιστώντας το έτσι έναν ευχάριστο σύντροφο στην «αναζήτηση του απείρου».
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, σε όσους διδάσκονται και διδάσκουν μαθηματικά, αλλά και σε όσους απλά τα αγαπούν και θα ήθελαν να κατανοήσουν σε βάθος τα μαθηματικά του απείρου μέσα από την έννοια των απειροελάχιστων μεγεθών.
Τέλος κύριε Καθηγητά, σας ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε, να ζητήσετε από εμένα να προλογίσω το βιβλίο σας.

Αναστάσιος Τιμοθεΐδης Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Σερρών



Ήδη το αγαπήσαμε τα μέλη του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Σερρών . . .



 
. . . και αρχίσαμε την ανάγνωση για το ταξίδι στο άπειρο ! 














Εγώ προσωπικά το ξαναδιάβασα και το απόλαυσα σε ένα από τα πιο όμορφα και ευλογημένα μέρη της Ελλάδος στο "περιβόλι της Παναγιάς" ( Άγιο Όρος ) καθώς η έννοια του απείρου σε φέρνει πιο κοντά στο Θεό ! 




 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου